Usein kysytyt kysymykset

1. Vuokraaminen ja pakettiauton noutaminen

1.1 Kuinka vuokraan pakettiauton?

Pakettiauton vuokraus onnistuu nettiajanvarauksen kautta, soittamalla asiakaspalveluumme 010 419 9850 tai keskustelemalla Live Chat asiakaspalvelumme kanssa.  Olemme pyrkineet vastaamaan kaikkiin mahdollisiin varaamiseen ja ajamiseen liittyviin kysymyksiin tällä sivulla. Tehtyäsi varauksen saat meiltä sähköpostiisi varausvahvistuksen.

Kokeile helppokäyttöistä varausjärjestelmää!

1.2 Onko henkilökunta esittelemässä autoa?

Henkilökuntamme on aina asiakasta vastassa esittelemässä vuokrattavaa autoa ennen vuokrauksen alkua. Näin pystymme vastaamaan myös asiakasta mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

1.3 Missä toimistonne sijaitsee?

Toimistomme sijaitsee Kirrintie 2, Palokka osoitteessa, toimimme Neste K Kirri tiloissa.

1.4 Millaiset peruutusehdot teillä on?

Katso Vuokrausehdot kohta 11. Varauksien peruutukset 24 tuntia ennen varauksen alkamista ilman kuluja.

1.5 Mitä rajattomat kilometrit tarkoittavat, tarvitseeko minun maksaa kilometreistä?

Haluamme tarjota asiakkaillemme mahdollisimman edullisen ja selkeän hintapolitiikan joten asiakkaiden ei tarvitse miettiä jokaista mutkaa ennalta erikseen vaan kaikki varaukset sisältävät rajattomasti kilometrejä. Asiakas maksaa vain vuokrauksen käytetystä ajasta.

1.6 Voiko vuokratuilla pakettiautoilla vetää peräkärryä?

Tarkasta pakettiautojemme tiedot Pakut välilehdeltä.

2 Maksaminen

2.1 Paljonko vuokraus maksaa?

Ensimmäiset 2 tuntia maksavat alk. 39€ ja vuorokaudeksi auton saa edullisimmillaan 119€.

2.2 Miten maksan pakettiauton vuokrauksen?

Voit maksaa vuokraamisen kätevästi verkossa tai paikan päällä Visa Electronilla, pankki- tai luottokortilla. Yrityksien on mahdollista maksaa myös laskulla. Vuokrausta ei voi maksaa käteisellä syynä tiukentuneet vakuutusehdot.

3. Ajaminen

3.1 Mitä jos autoon tulee tekninen vika, rengasrikko tai se ei käynnisty?

Tarjoamme asiakkaillemme erinomaisen tiepalvelun yhteistyössä Fennian kanssa. Ajoneuvon teknisen vian, polttoaineen loppumisen tai rengasrikon sattuessa on otettava yhteyttä Fennian Autoapu 24h tiepalveluun. Fennian Autoapu 24h käytössä 24/7h 010 503 2001 (puhelun hinta 0€/min). Autoissamme on GPS –paikannuslaitteet jonka ansiosta voimme paikantaa sijaintinne.

Lue lisää tiepalvelusta.

3.2 Mitä varusteita autoistanne löytyy?

Tarkemmat auton lisävarusteet löytyvät Pakut välilehdeltä. Kaikista autoistamme löytyy Tiepalvelulappu, lumiharja ja parkkikiekko. Pakettiautoihin on lisäksi vuokrattavissa nokkakärryt, sidontaliinat ja tavaratilan harja. Kadotetuista pienvarusteista veloitetaan 15 € ja nokkakärryistä 150 €.

3.3 Pitääkö minun huoltaa autoa?

Asiakkaan ei tarvitse huoltaa autoa, henkilökuntamme tarkastaa auton öljyt, rengaspaineet jäähdytinnesteet säännöllisesti. Mikäli havaitset autossa vikaa ilmoita siitä viipymättä asiakaspalveluumme.

3.4 Voinko lähteä autolle ulkomaille?

Kyllä voit, mutta ajoneuvoa ei saa eikä voi viedä Suomen rajojen ulkopuolelle ilman erillistä maastapoistumislupaa, Green Cardia sekä ajoneuvon rekisteritodistuksen teknistä osaa. Maastapoistumisluvan, Green Cardin sekä ajoneuvon rekisteritodistuksen teknisen osan saatte mukaan henkilökunnaltamme.

4. Pakettiauton palauttaminen

4.1 Miksi minun pitää valokuvata auto noudettaessa ja palauttaessa?

Video- tai valokuvaa auto ennen vuokrauksen alkua jotta voit tarvittaessa todistaa missä kunnossa otit auton käyttöösi ja sama juttu pakettiauton vuokrauksen päätyttyä vaikka uusia vaurioita ei olisikaan, näin ollen voit tarvittaessa todistaa myöhemmin missä kunnossa palautit sen. On kaikkien meidän etu, että autot säilyvät hyvässä kunnossa ja kustannukset kurissa. Näin pystymme tarjoamaan laadukasta vuokrauspalvelua edullisilla hinnoilla jatkossakin.

Videokuvaa tai valokuvaa auto eri kuvakulmista ennen ja jälkeen ajon ja säilytä kuvat itselläsi kuukauden ajan vuokrauksen päätyttyä. Valokuvat ovat omaksi turvaksesi mahdollisissa vaurioselvittelyissä.

4.2 Voinko palauttaa auton eri kaupunkiin?

Auto palautetaan yleensä ottaen aina noutopisteeseensä.

4.3 Ajomääräni ei ole kuin muutaman kilometrin, tarvitseeko minun tankata auto?

Auto tulee tankata aina täyteen varauksen lopuksi. Et varmaan itsekään toivoisi että edellinen siirtäisi lyhyen ajonsa sinun maksettavaksesi. Vajaalla tankilla palautetusta autosta perimme polttoaineen lisäksi 50 euron sakkomaksun.

4.4 Voinko palauttaa vuokraamani pakettiauton ennen vuokrauksen päättymistä?

Pakettiauton voi palauttaa milloin tahansa 24/7 varausajan puitteissa.

5. Vakuutuksista

5.1 Miten toimia vahinkotilanteissa?

Sinun tulee toimia yleisen ohjeistuksen mukaisesti onnettomuuden lisävahinkojen välttämiseksi. Soita poliisille jos kolaritilanteessa on muita osapuolia. Lisäksi täytät vahinkoilmoituksen ja ilmoitat asiasta meille.

5.2 Millainen vakuutus vuokraamassani pakettiautossa on?

Kaikissa vuokraamissamme pakettiautoissa on liikennevakuutus, joka kattaa syyttömälle osapuolelle aiheutetut vahingot valitun vakuutusomavastuun ylittävältä osalta. Vuokrauksen aikana olet ajoneuvon haltijana ja vastaat autolle mahdollisesti aiheutuvista vahingoista varaukseesi liittyvän omavastuun mukaisesti.

Lisäksi ajoneuvossa on hirvi-, palo-, varkaus- ja törmäysvakuutus, joiden korvauksien piiriin kuuluu normaalien vakuutusehtojen mukaiset vahingot valitun vakuutusomavastuun ylittävältä osalta.

Asiakas on velvollinen korvaamaan ajoneuvolle ja sen varusteille vuokra-aikana sattuneet vahingot sekä ajoneuvon seisonta-ajasta aiheutuneet kustannukset. Vuokraamo laskuttaa Asiakasta korjauskustannusten osalta Vuokraamon valitseman korjaamon korjauskustannuslaskelman mukaan sekä seisonta-ajasta voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Edellä mainittujen kustannusten korvausvastuun enimmäismäärä on 1 600 € vahinkoa kohden. Korvausvastuun enimmäismäärän alentaminen 800 €:oon vahinkoa kohden on mahdollista 20€ lisämaksulla.

Lue lisää vuokrausehdoista täältä.

Muuttoauton vuokraajan muistilista

Harva meistä varsinaisesti nauttii muuttamisesta. Toivottavasti näiden vinkkien avulla teet muuttorumbasta huomattavasti siedettävämpää.

1. Vuokraa muuttoauto ajoissa ja riittävästi aikaa muutolle

Vuokraa muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Yleensä on halvempaa vuokrata muuttoauto, kuin maksaa ammattimuutosta. Jos tavarat on pakattu huolellisesti ja muutto suunniteltu hyvin, on muuttaminen yksinkertaista. Tilavin pakettiautomme on kaikkein paras valinta. Peräkärryn käyttäminen on edullisempaa, mutta paljon hankalampaa ja aikaa vievämpää. Pakettiautossa muuttolaatikot säilyvät ehjinä ja puhtaina, eikä tarvitse pelätä, että jotain tippuu matkalla tai kastuu sateessa.

Muutto- ja pakettiauton vuokrausfirmoilla kiireisimpiä aikoja ovat viikonloput ja kuunvaihteet. Muista varata myös riittävästi aikaa itse muutolle ja varmista, että vuokra-aikataulussa on aikaa varattu myös pieniä yllätyksiä varten. Monesti vuokrausta ei ole mahdollista pidentää kesken vuokrauksen ilman lisämaksua. Mikään ei ole ikävämpää kuin kiireessä muuttaminen ja yleensä silloin sattuu eniten vahinkoja muuttajille, muutettaville tavaroille tai jopa muuttoautolle.

2. Varaa oikeat välineet pakkaamiseen

Ensimmäinen ja tärkein asia on hankkia kunnolliset muuttolaatikot. Pahviset muuttolaatikot ovat suosittuja, koska ne ovat edullisia, mutta silti helppokäyttöisiä. Pahvisia muuttolaatikoita myydään monessa paikassa, Ikean pahvilaatikot lienevät kaikkein tunnetuimmat. Muoviset vuokrattavat laatikot ovat myös käteviä, mutta niiden vuokraamisesta veloitetaan vuokra-aikaan perustuva maksu.

Ammattimuuttajien vinkit muuttolaatikoiden valintaan ovat seuraavat: Optimaalisin muuttolaatikko on keskikokoinen tai jopa sitä pienempi, kunhan se on tukeva. Ei kannata hankkia liikaa jättikokoisia laatikoita, koska niihin tulee helposti lastattua liikaa tavaraa, jolloin laatikoista tulee niin painavia, että kantamiseen tarvitaan kaksi muuttomiestä. Pakkaamisessa kannattaa suosia pakkaamisen perussääntöä, painavat alas ja kevyet päälle. Vaatteilla esimerkiksi on helppo täyttää muuttolaatikoiden vajaat kohdat; vaatteet tulevat mukaan ja myös suojaavat tavaroita.

Nokkakärryt on näppärä apuväline painavien kodinkoneiden siirtämisessä. Nokkakärryillä voi onnistua siirtämään pesukoneen vaikka ihan vain yhden miehen voimin. Nokkakärryillä kulkee myös kerrallaan useampi muuttolaatikko, mikä säästää muuttomiesten voimia ja aikaa.

3. Aloita tavaroiden pakkaaminen hyvissä ajoin

Mikäli suinkin pystyt aloita pakkaaminen vähitellen. Älä yritä koota koko kotia muuttolaatikoihin yhdessä viikonlopussa. Muuttopäivä on yleensä tiedossa ainakin viikkoja ennen muuttoa, joten aloita heti.

4. ÄLÄ HAMSTRAA

Muuttaminen on loistava tilaisuus käydä kaikki omistamasi läpi ja luopua turhasta. Jos et ole käyttänyt jotain tavaraasi tai vaatettasi vuoteen pariin, tuskin käytät sitä jatkossakaan. Myy tai lahjoita pois ylimääräiset, ja sinulla on vähemmän pakattavaa ja kannettavaa. Ota yhteyttä hyväntekeväisyysjärjestöihin. Anna eteenpäin tarpeettomat huonekalut ja vaatteet, joita et enää käytä. Jos aikaa ja voimia riittää, niistä voi yrittää saada roposet irti kirpputorilla.

5. Mieti muuton aikataulu etukäteen

Montako muuttoreissua joudut tekemään? Onko muuttomatka pitkä, paljon yhden suunnan ajoon menee aikaa? Tämä auttaa sinua hahmottamaan paremmin vuokraajan, jolloin tarvitset muuttoautoa. Sinun ei kannata maksaa turhasta ajasta, jos pakettiauto seisoo pihalla ilman käyttöä. Kannattaa myös miettiä tarvitsetko pakettiauton jo illalla, että saat pakattua sen valmiiksi, jos aamulla alkaa pidempi muuttomatka.

Jos tarvitset pakettiautoa tai muuttolaatikoita, niin ota yhteyttä.